Beaujean Vacances | Vakantiehuizen

In onze zoektocht naar een fijn huis voor een familieweekend raakten we zoals gebruikelijk verstrikt in het enorme aanbod van vakantiehuizen. Er zijn er zo verschrikkelijk veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ons eisenpakket is niet absurd, maar voorop staan sfeer en uitstraling. Bovendien vinden we het fijn als het huis in een rustige en groene omgeving staat. We kwamen terecht op de website van Beaujean Vacances. Sinds 1992 zijn zij actief in de verhuur [en de bemiddeling en het beheer] van groepsaccommodaties en vakantiewoningen in Nederlands Limburg en de Belgische Voerstreek. De huizen zien er stuk voor stuk prachtig uit en we werden dan ook benieuwd naar het verhaal erachter. We spreken met Kiki Hanekamp, sinds 2005 manager bij Beaujean Vacances. 

Oprichtster Ans Beaujean is ooit begonnen met het verbouwen van een vrijstaande schuur naast haar eigen huis. Vanuit haar passie voor monumentale vakwerkhuizen en met de gedachte om deze schoonheid met andere mensen te kunnen delen ging ze zelfstandig aan de slag. Ze kocht er nog een paar andere panden bij en toen de teller op zes huizen stond, kwamen andere geïnteresseerden zich ook melden. Omdat haar huizen steeds goed verhuurd werden wilden zij ook graag hun huis via Ans verhuren.

Kiki Hanekamp

Kiki kwam in 2005 bij team Beaujean. Na een rechtenopleiding aan de Universiteit van Maastricht kwam ze via Joep, de zoon van Ans, bij Beaujean terecht. Dertien jaar later biedt de verhuurder maar liefst 130 panden aan. ‘Een Beaujean huis staat voor luxe. Een fraai interieur met goede bedden, een complete keuken en een mooie ligging. Er gaat meestal een lang traject aan vooraf voordat een huis aan die eisen voldoet’, aldus Kiki. De huizen van Beaujean zijn uitsluitend te vinden op de eigen website, het bedrijf doet niet aan acquisitie. ‘We willen graag exclusiviteit bieden, iets unieks’.

De huizen zijn veelal in beheer van particulieren, maar ook Limburgs Landschap en Natuurmonumenten bieden huizen aan. Beaujean draagt daarbij zorg voor vrijwel alles, van promotie en vindbaarheid van de huizen, de boekingen tot het financiële gedeelte. Op die manier worden de zorgen voor huiseigenaren weggenomen, ‘al ware we een goed huisvader’ aldus Kiki.

De huizen op de website laten zich het best beschrijven als huizen met karakter. Waar we normaal gesproken moeite hebben met het vinden van één geschikt huis, passeren er nu meerdere de revue. Het is lastig kiezen uit het complete en fijne aanbod. Gelukkig biedt Beaujean ook daarin uitkomst: als we omschrijven wat we zoeken en welk huis er wordt aangeraden komt de verhuurder met een perfecte selectie van twee huizen terug, dat maakt de keuze al een stuk overzichtelijk.

Frankenhofmolen Huys | Exterieur
Frankenhofmolen Huys | Interieur
Frankenhofmolen Huys | Interieur

Ieder pand is prachtig gefotografeerd waardoor je een mooi en compleet beeld krijgt van wat je als huurder kan verwachten. ‘We hebben een vaste huisfotograaf en verzorgen zelf de shoot en de styling’. Om het beeld compleet te maken is er nu ook gestart met de inzet van video’s om op die manier een nog beter idee te geven.

Kiki heeft zelf niet per se een favoriet huis. ‘Ik vind het lastig om één specifiek huis te benoemen, ieder huis heeft zo wel zijn eigen charme, afhankelijk van de groepsgrootte. De Frankenhofmolen, die jullie gekozen hebben, is erg mooi. Charneux is ook geweldig. Dat huis is volledig kruip-door-sluip-door, ik ben er vaak met vrienden geweest’. Wat de toekomst betreft lopen er een aantal projecten. Zo wordt er bijvoorbeeld meer nagedacht over zakelijke arrangementen, veel huizen bieden daar door de aanwezigheid van vergaderruimtes immers mogelijkheden toe.

En wat ons verblijf betreft? We kijken er enorm uit om in het tweede weekend van januari in Vaals te verblijven. Te zijner tijd zullen we daar uiteraard uitgebreid verslag van doen, houd de Fox dus in de gaten!