Destination Mallorca – the 5 most beautiful beaches

Onze laatste vakantie is alweer even geleden. Het was september 2016 toen we op Sicilië waren en we ontdekten dat ik in verwachting was van Teun. Nu, bijna twee jaar later, gaan we met hem op vakantie en hebben we gekozen voor Mallorca.

Het is een bevlogen jaar geweest en we zijn meer dan ooit toe aan wat ontspanning en vitamine D. Dat moet op Mallorca helemaal goed komen. Het eiland staat bekend om haar mooie strandjes en ons plan is dan ook om er een aantal te bezoeken. Kleed op het strand, baby met speelgoed in de schaduw en wij aan de picknick met een glas wijn. Althans, zo zien we het nu voor ons, wellicht is de werkelijkheid met een baby anders, we shall see. Het strandaanbod is groot op Mallorca en om het wat overzichtelijker te maken hebben we de vijf mooiste stranden op een rij gezet.

Our last holiday has been a while ago. It was September 2016 when we were in Sicily and we discovered that I was pregnant with Teun. Now, almost two years later, we will be going on our first holiday with him and we have chosen Mallorca.

It has been an overwhelming year and we are more than ever ready for some relaxing-time and vitamin D.  We will probably succeed in that on Mallorca. The island is known for its beautiful beaches and our plan is to visit some of them. The baby will be in the shade with some toys while we enjoy a picnic and a glass of wine. At least, that is the way we see it now, perhaps the reality with a baby is different, we shall see. There are a lot of beaches to visit on Mallorca and to make things easier, we have listed the five most beautiful. 

Cala Pi

Credit | iStock

Ten zuidoosten van Palma de Mallorca ligt het prachtige ingesloten zandstrand van Cala Pi. Het water is van het meest heldere turquoise denkbaar en omdat het vrij ondiep is, is het uitermate geschikt voor kinderen.

Southeast of Palma de Mallorca lies the beautiful enclosed sandy beach of Cala Pi. The water is of the clearest turquoise imaginable and because it is quite shallow, it is extremely suitable for children.

Calo des Moro

Credit | iStock

In het zuidoostelijke deel van het eiland, op 6 kilometer van Santanyi, ligt het prachtige Calo des Moro. Lange tijd was het strand het best-kept secret van Mallorca, maar inmiddels weet iedereen ervan. In de zomer kan het dan ook erg druk worden en omdat het strand erg klein is, is het aan te raden om vroeg te komen.

In the southeastern part of the island, 6 kilometers from Santanyi, lies the beautiful Calo des Moro. For a long time the beach was the best-kept secret in Mallorca, but now everyone knows about it. In the summer it can become very busy and because the beach is very small, it is advisable to come early.

Formentor

Credit | iStock

In het noorden van Mallorca ligt het door bossen en het Tramuntana-gebergte omgeven Cala Formentor. Het strand is smal maar lang en is ideaal voor gezinnen met kinderen omdat het water er ondiep is. Enkele kilometers voor het strand is er een mooi uitkijkpunt. Hier heb je de mogelijkheid om je auto te parkeren en te genieten van het adembenemende uitzicht.

In the north of Mallorca lies the Cala Formentor surrounded by forests and the Tramuntana Mountains. The beach is narrow but long and is ideal for families with children because the water is shallow. A few kilometers before the beach there is a beautiful viewpoint. Here you have the opportunity to park your car and enjoy the breathtaking view.

Cala Mesquida Beach

In het noordoosten van het eiland ligt het door pijnbomen en zanduinen omgeven Cala Mesquida.

In the northeast of the island, surrounded by pine trees and sand dunes, lies Cala Mesquida. 

Cala Llombards

Cala Llombards ligt in een prachtige baai in het zuidoosten van Mallorca, in de buurt van het dorpje Es Llombards en ongeveer 10 kilometer van Santanyi.

Cala Llombards is a stunning cove beach in the southeast of Mallorca near to the small village Es Llombards and about 10 kilometres from Santanyi.