Leestip: Het Muizenhuis

Onze favoriete muizen, Sam & Julia, zijn terug voor een nieuw muizenavontuur. Bij uitgeverij Rubinstein is net ‘Het Muizenhuis – Groot Kijk- en Zoekboek’ verschenen. In de Muizenhuis-boeken maken de twee muisjes, die in een groot huis wonen met de familie van Sam en de moeder van Julia, allerlei avonturen mee. De boeken zijn nog steeds ongekend populair; ze worden inmiddels al in 23 landen uitgebracht.

Dit is de vijfde titel uit de koker van Studio Schaapman. Het idee is van Karina Schaapman en samen met haar kinderen Ian, Tom, Manita en Lili werken ze vanuit hun winkel en werkplaats in de Amsterdamse Jordaan aan nieuwe decors, verhalen, de website en het YouTube-kanaal. Ook dit boek ziet er qua decor en styling weer adembenemend uit. Iedere pagina vertelt een apart verhaal en heeft tegelijkertijd een zoekfunctie om de gevraagde objecten of muizen te vinden.

nieuwe-afbeelding

Het boek biedt urenlang zoekplezier voor jong en oud. De decors zijn volledig opgebouwd uit kartonnen dozen en papier-maché. Voor het interieur is gebruik gemaakt van authentieke stoffen en van allerlei soorten afvalmateriaal. Het Muizenhuis telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. De details zijn soms ongelofelijk. Je kan het boek vijf keer doorbladeren en bestuderen en dan nog zul je nieuwe dingen ontdekken. Het doet ons denken aan het werk van Wes Anderson en zijn Fantastic Mister Fox decors.

Wat ons betreft een perfect en origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst. Het is vanaf deze maand, oktober, te koop voor 14,95 op de webiste van het Muizenhuis. Meer info: www.muizenhuiswinkel.nl