We Like Art

Mooie kunst is onbetaalbaar, dat is wat veel mensen denken. En het om die reden dus maar niet aanschaffen. Eeuwig zonde. Want kunst hoeft helemaal niet zo heel duur te zijn. Een tijdje terug stuitten we op de prachtige website We Like Art. Zij bieden een platform voor betaalbare kunst van toonaangevende kunstenaars, met een bijzonder verhaal. Het idee is van Carolien Smit en Michiel Hogenboom. Carolien studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen. Ze werkte zeven jaar bij de AKZO Nobel Art Foundation. In die hoedanigheid heeft ze de kunstwereld goed leren kennen. Sindsdien adviseert ze bedrijfscollecties, particulieren, kunstenaars en galeries. Haar huis hangt van onder tot boven vol met kunst, waaronder heel wat We Like Art werk. Michiel is na zijn studie Bestuurskunde in Leiden naar de Rietveld academie gegaan. Zijn schilderijen zijn opgenomen in een flinke reeks particuliere- en bedrijfscollecties. Na een 10-jarig monomaan atelierbestaan als schilder heeft hij zichzelf een beetje opnieuw uitgevonden als inspirator voor de kunst. Samen hebben ze met We Like Art een ideale plek gecreëerd om je eerste, eigen kunstwerk te kopen. Zelf zeggen ze daarover; ‘de wereld van de kunst is – helemaal als je voor het eerst overweegt om kunst te kopen – een moeilijk toegankelijke wereld. Toch is er fantastisch werk te zien, te beleven en te bemachtigen. Hoge kunst – lage drempels en het verlangen de zaak een beetje op te schudden dat is het uitgangspunt van deze site. We willen de vaak naar binnen gerichte kunstwereld voor jou ontsluiten en ons enthousiasme over kunst met jou delen’.

Tot 1 februari is We Like Art ook offline te bezoeken in de pop-up in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit weekend, het weekend van 16 en 17 december,  organiseren ze de spannende Secret Postcard Sale. Een mooie manier om de kunstwereld in te stappen. Alle kunstwerken worden dan namelijk verkocht voor 100 euro. Meer info vind je op de website.

Wij van the Fox hebben een selectie gemaakt van onze favoriete kunstenaars, wiens werk te koop is bij We Like Art.

Scarlett Hooft Graafland

Scarlett Hooft Graafland

Hans Aarsman 

Michiel Hogenboom

Michiel Hogenboom

Charlotte Dumas 

Koen Delaere

Koen Delaere

Dana Lixenberg

Dana Lixenberg

Photocredits: We Like Art | Scarlett Hooft Graafland | Hans Aarsman | Michiel Hogenboom | Charlotte Dumas | Koen Delaere | Dana Lixenberg.